Italiensk Michelinkock får jobb på McDonald´s

Den 81-årige milanesiske stjärnkocken Gualtiero Marchesi, med tre michelinstjärnor i sitt CV och en av Italiens mest berömda kockar, har fått jobb på McDonald’s. Det rapporterar engelska The Independent i veckan. Marchesi kungjorde att han skapat två nya hamburgare, efter att han frågat ut var italienska ungdomar kunde tänka sig att äta.

Roberto Masi, högste chef på McDonald’s Italia, beskrev det som en dröm som kommit i uppfyllelse. Medan ordföranden för Italienska Slow Food, Roberto Burdese menar att det är en cynisk marknadsföringsploj och att agerandet lämnar en sur smak i munnen. Ingredienserna i dessa hamburgare, ger inte tillräckligt med näring, menar Burdese.

Förra månaden lämnades en rapport om att Italien har flest överviktiga barn i Europa, och att vart tredje barn i landet lider av övervikt och fetma vid åtta års ålder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *