Hängmörat kött – en god idé

I E24 Entreprenör kunde man nyligen läsa om Britt-Marie Stegs företag Hälsingestintan, vars affärsidé är att ta fram hängmörat kött från utvalda djur. Idag säljer hon gris- och nötkött för över 100 miljoner kronor årligen.

Hon menar att många uppfödare har fastnat i ett system där det gäller att producera mycket kött på kort tid. Hon har mött konservativa slakterier, som inte sorterar köttet och håller reda på identiteter. Det passar inte in i deras stora rationella flöden. Britt-Marie menar också att svensk köttindustri har en oförmåga att tänka nytt. Det behövs en kommunikation direkt från konsument till uppfödare. Idag har de flesta uppfödare bara kontakt med slakteriet.

Läs mer på:
http://www.e24.se/entreprenor/hennes-affarside-hangmorat-kott_3187300.e24

2 reaktion på “Hängmörat kött – en god idé

 1. Nu märkte jag att en del av min kommentar spårlöst försvunnit :)

  Jag skrev även att den allra största anledningen är att vi måste se till att det får fortgå att djur får växa upp och leva under drägliga förhållande. Det kan inte fortsätta att ramla in prisdumpat utländskt kött i butikerna utan att man försöker öppna ögonen på konsumenten.De måste inse att de har ett val, och veta skillnaden mellan ekologiskt och konventionellt Jag har många idéer, men ska de förverkligas måste flera enas i kampen.

  Ha de gott :D// Jessika

 2. Hejsan!

  En underbar sida som jag är så glad att jag hittat. Så bra skrivet och så snyggt upplagt.

  Jag jobbar som förman på en gård med ekologisk kravproduktion av gris och skulle det vara himla roligt med någon form av samarbete då jag tycker att det är på tok för lite marknadsföring gällande ekologiskt kött och alldeles för lite Kravmärkt fläskkött i butikerna. Detta är inte bara för gårdens vinnings skull utan ett stort minus för konsumenter.

  Maila mej jättegärna om det finns intresse.

  MVH Jessika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *