Kockbroschyr för lantrasen Linderödaren

Föreningen Landtsvinet som ansvarar för lantrasens genbank har i dagarna kommit ut med broschyren ”Gastronomi med Linderödssvin” och syftet med denna är att öka förståelsen mellan konsument, kockar och uppfödare. Man vill uppmuntra intresset för detta rara svin som är utrotningshotat, men som samtidigt bjuder på ett delikat kött.

Slow Food Skåne stödjer helhjärtat detta initiativ. Vi ansökte om att placera den i Slow Foods smakernas ark redan 2006 och den är dokumenterad där. Slow Food har en mängd liknande projekt runt om i världen och syftet är att försöka bevara och öka beståndet av gamla lantraser, växter och all annan lokal mat som hotas av utrotning eller som riskerar att glömmas bort.

Du kan hämta broschyren här nedan.

Kockbroschyr Linderödaren

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *